Selecteer een pagina

In 2019 besloten ondergetekenden tot het oprichten van de Academie voor Genealogie. Het doel van ons initiatief was te onderzoeken of we kwalitatief goede genealogische educatie konden aanbieden. In eerste instantie gingen onze gedachten uit naar een cursus, studiedagen en studiegroepen. Helaas gooide corona roet in het eten en moesten we de geplande studiemiddag bij het Brabants Historisch Informatie Centrum annuleren.

We hebben ons daarna gebogen over digitale varianten. De bekendste daarvan is de maandelijkse talkshow ‘Boeren, Burgers en Buitenlui’. Dit werd een begrip onder genealogen en de belangstelling ervoor groeide iedere maand. Live nemen ongeveer 60 ‘kijkers’ deel aan de talkshow. Alle afleveringen zijn via YouTube beschikbaar, waar ze in totaal duizenden keren bekeken zijn.

Gaandeweg is ons duidelijk geworden dat we met z’n drieën niet in staat waren datgene aan te bieden wat we aanvankelijk voor ogen hadden. We hebben met enkele personen en partijen overleg gehad en zijn tot de conclusie gekomen dat wij op dit moment onvoldoende menskracht en financiële middelen hebben om tot een goed aanbod van hoogwaardig onderwijs op het gebied van genealogie te komen. We hebben daarom besloten met ingang van 1 juli 2022 de activiteiten van de Academie voor Genealogie te stoppen. De website zal nog enige tijd online blijven, voor de nodige informatievoorziening.

Zoals gezegd is de genealogische talkshow wel een succes gebleken. Wendy en John blijven die maandelijks verzorgen, maar gaan zich wel beraden over de vorm. Voor de talkshow richten we een afzonderlijke website in. Daarover volgt op een later moment meer informatie.

Wij willen iedereen die ons de afgelopen drie jaren gesteund heeft van harte bedanken. We hebben een mooie ervaring opgedaan en hebben veel plezier beleefd aan de talkshow. Uiteraard zullen jullie ons in de genealogische wereld nog tegenkomen… maar dan met een andere pet op. En vergeet niet om ‘Boeren, Burgers en Buitenlui’ te blijven volgen!

John Boeren

Peter de Bruin

Wendy Geerts