Op donderdag 8 oktober zenden we voor de tweede keer de online talkshow ‘Boeren, burgers en buitenlui’ uit. We sluiten deze keer aan bij het thema van de geschiedenismaand (oktober): oost-west.

De eerste gast van de avond is Luuk Keunen. Hij is een historisch geograaf / landschapshistoricus uit Brabant, die tijdens een zoektocht naar zijn familiegeschiedenis meerdere malen “de wereld rond ging”. We spreken met Luuk over zijn onderzoek naar een Duitse familiegeschiedenis met internationale trekjes, dat alleen maar succesvol kon zijn door het creatief combineren van historische bronnen. Ook legt hij uit hoe hij beroepshalve vele bronnen combineert om de resultaten van opgravingen in een bredere context te plaatsen.

Ook te gast is Wouter Loeff. Hij is historicus en hoofdredacteur van de website https://www.brabantserfgoed.nl, een product van Erfgoed Brabant. In oktober staat de website stil bij de wereldgeschiedenis van Brabant, met artikelen over Brabanders in de wereld en de wereld in Brabant. Van Wouter willen we weten welke bijzondere verhalen hij gevonden heeft in het kader van oost-west en wat zijn werk voor deze website inhoudt.

Wil je de talkshow live bijwonen? Registreer je dan via deze website!

Luuk Keunen
Wouter Loeff