Selecteer een pagina

De eerste tien afleveringen van de online talkshow ‘Boeren, Burgers en Buitenlui’ waren een groot succes. Per aflevering namen zo’n 50 kijkers live deel en keken 300 tot 500 ge├»nteresseerden later de opname terug via YouTube. Een goede reden om door te gaan met seizoen 2!

Ook in het seizoen 2021-2022 verzorgen we iedere tweede donderdag van de maand de online talkshow. Net als in seizoen 1 bespreekt een vast panel onderwerpen met gasten, met elkaar en met kijkers die live deelnemen.

De eerste aflevering vond plaats op donderdag 9 september. Voor die uitzending waren twee gasten bereid gevonden hun verhaal te komen vertellen.

Lia Morcus vertelde over het project ‘Op zoek naar Wim en Marianne’, gestart door Thea Wesseling. Lia probeerde via genealogisch onderzoek en met hulp van social media nabestaanden te vinden van een uniek foto-album dat Thea vond in een kringloopwinkel. De zoektocht was succesvol en Lia vond Fred van den Broek, een zoon van genoemd echtpaar. Helaas kon hij er niet bij zijn om te vertellen hoe hij dit ervaren heeft.

In de tweede helft van de talkshow praatten we met Janneke Groen, archivist bij het Hoogheemraadschap van Rijnland. Onlangs maakte het hoogheemraadschap bekend dat zij alle polderrekeningen gedigitaliseerd hebben. Met Janneke spraken we over de werkzaamheden van een hoogheemraadschap, over de archieven van deze organisatie en over de betekenis van polderrekeningen voor historisch en genealogisch onderzoek.

Wie niet live mee kon kijken, kan nu de opname terugkijken via ons YouTube kanaal.