De eerste tien afleveringen van de online talkshow ‘Boeren, Burgers en Buitenlui’ waren een groot succes. Per aflevering namen zo’n 50 kijkers live deel en keken 300 tot 500 geïnteresseerden later de opname terug via YouTube. Een goede reden om door te gaan met seizoen 2!

Ook in het seizoen 2021-2022 verzorgen we iedere tweede donderdag van de maand de online talkshow. Net als in seizoen 1 bespreekt een vast panel onderwerpen met gasten, met elkaar en met kijkers die live deelnemen.

De eerste aflevering staat gepland voor donderdag 9 september. Voor die uitzending zijn drie gasten bereid gevonden hun verhaal te komen vertellen.

Lia Morcus vertelt over het project ‘Op zoek naar Wim en Marianne’, gestart door Thea Wesseling. Lia probeerde via genealogisch onderzoek en met hulp van social media nabestaanden te vinden van een uniek foto-album dat Thea vond in een kringloopwinkel. De zoektocht was succesvol en Lia vond Fred van den Broek, een zoon van genoemd echtpaar. Ook hij is te gast in deze aflevering.

In de tweede helft van de talkshow praten we met Janneke Groen, archivist bij het Hoogheemraadschap van Rijnland. Onlangs maakte het hoogheemraadschap bekend dat zij alle polderrekeningen gedigitaliseerd hebben. Met Janneke praten we over de werkzaamheden van een hoogheemraadschap, over de archieven van deze organisatie en over de betekenis van polderrekeningen voor historisch en genealogisch onderzoek.

Wie live mee wil kijken en praten tijdens de uitzending, kan zich nu inschrijven via de website. Nieuw is dat een inschrijving geldt voor alle talkshow uitzendingen. Het is dus niet meer noodzakelijk om iedere maand opnieuw in te schrijven voor de zoom-sessie. Eén keer volstaat.