Wie heeft niet een Schotse soldaat, een Franse Hugenoot, een Waalse textielarbeider, een Italiaanse ijsverkoper of een Oostenrijkse gouvernante als voorouder? We vinden in onze familie allemaal wel een of meerdere voorouders uit een ander land.

Volgens veel buitenlandse genealogen zijn hun Nederlandse collega’s erg verwend met zoveel bronnenmateriaal op het internet. Wat kun je dan wel of niet vinden als je op zoek gaat naar jouw eigen buitenlandse voorouders? Hoe anders is onderzoek in bijvoorbeeld Duitsland, Frankrijk of Spanje?

In deze serie brengen we telkens een bezoek aan een ander Europees land. Zo komen onderzoek in België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Noorwegen en Spanje aan bod. Experts uit de landen zelf verzorgen de webinars. Omdat zij geen Nederlands spreken, zijn de webinars in het Engels. Na afloop komen de webinars beschikbaar met Nederlandse ondertiteling.

Wie deelneemt aan de (live) webinars heeft ook gelegenheid vragen te stellen aan de spreker. Meer informatie over de prijs voor deze webinars, alsook over de planning en de manier van intekenen volgt later.