Selecteer een pagina

Over ons

Wij zijn de Academie voor Genealogie. We voegen verdieping toe aan de basiskennis van een genealoog. Dat doen we door het geven van onderwijs, zowel in fysieke vorm (cursussen, studiebijeenkomsten en workshops) als op digitale wijze (webinars).

Door de enorme toename van beschikbare informatie zien wij dat steeds meer mensen zich toeleggen op het onderzoeken van hun familiegeschiedenis. Het resultaat ervan plaatsen zij op een eigen website, op een website van een genealogische of historische vereniging dan wel op een website van commerciële partners. We zien resultaten waarvan de kwaliteit gebrekkig is, omdat de kennis en de vaardigheden van de onderzoekers zich onvoldoende hebben ontwikkeld. We weten dat het aanbod voor het verwerven van deze kennis en vaardigheden schaars is en dat het in de meeste gevallen niet verder komt dan een basisniveau. Juist daarin wil de Academie voor Genealogie zich onderscheiden van bestaande aanbieders. Wij willen de nummer één zijn in kwalitatief goede opleidingen voor genealogie en familiegeschiedenis.

De Academie voor Genealogie werkt vraag gestuurd: wij organiseren die opleidingsmogelijkheden, waar genealogen daadwerkelijk behoefte aan hebben. Anderzijds willen wij ook een plek zijn waar specialisten hun kennis en ervaring kunnen delen met onderzoekers die zich in een onderwerp willen verdiepen.

Ons bestuur

  • John Boeren – voorzitter
  • Peter de Bruin – secretaris
  • Wendy Geerts-van den Hout – penningmeester

 

Onze ambassadeurs:

  • Arnoud-Jan Bijsterveld – hoogleraar Universiteit van Tilburg – Nederland
  • Karen Cummings – programmacoördinator Pharos Tutors – Engeland
  • Yvette Hoitink – beroepsgenealoog – Nederland
  • Maarten Larmuseau – universitair docent Katholieke Universiteit van Leuven – België