Op donderdag 13 mei zonden we de een-na-laatste talkshow van het seizoen uit. Dit keer hadden we een verbinding met Salt Lake City en spraken we met twee medewerkers van FamilySearch: John de Jong en Daniel Jones.

John de Jong heeft de laatste negen jaar bij FamilySearch gewerkt. Hij werkt met archieven en andere organisaties in Noord Amerika die genealogische documenten hebben. Met hen maakt hij afspraken om de bronnen te fotograferen en vervolgens in digitale vorm op het internet beschikbaar te maken. Hij is geboren in Amsterdam en is bedreven in genealogisch onderzoek in Nederland.

Daniel Jones is gespecialiseerd in Duits en Zwitsers onderzoek. Na zijn studie aan de Brigham Young universiteit was hij twaalf jaar beroepsmatig actief om mensen te helpen met hun onderzoek in Europa. Hij heeft ervaring in een groot aantal archieven in vele landen in Europa, Noord Amerika, Afrika en Australiƫ. Hij gaf lezingen op veel congressen, bijvoorbeeld voor RootsTech. Momenteel is hij als specialist voor onderzoek in Duitse en Slavische landen verbonden aan de Family History Library in Salt Lake City.

Onderwerpen die ter sprake kwamen waren hun eigen ervaringen met Nederland, het belang van genealogie voor de leden van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen (Mormonen, LDS), en belangrijke onderdelen van de FamilySearch website (de catalogus en de wiki).

De uitzending is terug te kijken via ons YouTube-kanaal.