Op donderdag 12 november praten we in de derde aflevering van de online talkshow ‘Boeren, burgers en buitenlui’ wederom met twee gasten.

Allereerst gaan we in gesprek met Wilma van den Brink. Zij studeerde Economische en Sociale Geschiedenis aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In 2008 studeerde ze daar af op het onderwerp: de impact van de moderne economische groei op de prostitutiemarkt in Haarlem in de tweede helft van de negentiende eeuw. Over dat thema heeft ze een aantal artikelen gepubliceerd. Nog steeds doet ze er onderzoek naar en haar bevindingen zijn te vinden op haar blog.

Wilma is werkzaam als informatiespecialist Geschiedenis & Amerikanistiek bij de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast heeft ze onlangs een boek gepubliceerd met de oorlogsgeschiedenis van haar grootouders. Het boek: Ma femme et moi. een Gelders oorlogsverhaal is te koop bij Brave new books

In de talkshow praten we met Wilma over welke archiefbronnen te gebruiken zijn als een voorouder werkzaam was in de negentiende-eeuwse prostitutiebranche. Ze legt uit hoe je aan de hand van het levensverhaal van zowel een prostituee als een bordeelhouder een virtuele reis kunt maken langs archiefstukken die je vertellen over de negentiende-eeuwse wereld van prostitutie.

Verder besteden we in deze uitzending aan de mooie initiatieven van de Hollandse Vereniging voor Genealogie ‘Ons Voorgeslacht’. Bestuurslid Willeke Molema vertelt ons onder meer over de databases HoGenDa en HoFoDa.

Wil je de talkshow live bijwonen? Registreer je dan via deze link!