Op donderdag 10 juni zonden we de laatste talkshow van dit seizoen uit. Het onderwerp dit keer was: onderzoek naar families uit het voormalige Nederlands Indië.

Gast was Kevin Felter die zich sinds 2015 met genealogisch onderzoek bezig houdt. Zijn gemengde Nederlandse en Indische afkomst maakt dat hij in veel verschillende archieven moet zoeken naar informatie. Dit maakt zijn zoektocht extra interessant. Zijn focus lag altijd op de persoonlijke geschiedenissen en familieverhalen, die hij in zijn eigen onderzoek ook altijd op de voorgrond probeert te laten treden.

Tweede gast was Arthur Fickel, voorzitter van de Indische Genealogische Vereniging (IGV). Ook hij deelde zijn ervaringen met onderzoek naar Indische families en sprak over hoe de vereniging daarbij behulpzaam is.

In samenwerking met de IGV en met subsidie van het Ministerie van VWS zette Kevin het project Oral History op. In dit project kregen 30 oude Indische Nederlanders de kans te vertellen over hun jeugd en familie in Nederlands Indië. Hun levensverhalen zijn opgetekend en aangevuld met persoonlijke Indische stambomen. De resultaten zijn te lezen in de uitgave Kind in Indië. Dit boek is te bestellen in de IGV webshop.

De talkshow is terug te zien te zien op onze YouTube-kanaal. Ook voorgaande afleveringen van de talkshow zijn daar te vinden.